Man die achterbuur door het hart schoot, moet 13 jaar de cel in

31 mei 2016 om 16:33
nl
Een 59-jarige man uit Roosendaal die vorig jaar tijdens een burenruzie zijn 51-jarige achterbuurman doodschoot op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal moet dertien jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Breda dinsdag bepaald.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De rechtbank acht bewezen dat Milan P. het slachtoffer op klaarlichte dag door het hart schoot met een vuurwapen. De man is veroordeeld voor doodslag en verboden wapenbezit.
BurenruzieP., had het al geruime tijd aan de stok met zijn directe buren. Politie, hulpverleningsinstanties en de woningbouwcorporatie bemiddelden al maanden in de burenruzie.
Op donderdagmiddag 3 september liep de burenruzie volledig uit de hand en er volgde een schietpartij. Het slachtoffer was geen partij in de ruzie maar probeerde juist te bemiddelen. Toen hij voor de tweede keer bij P. aan de deur kwam, werd hij na een korte woordenwisseling neergeschoten.
Medische hulp onmogelijkMilan P. bleef na de schietpartij met zijn wapen in de deuropening en later op het balkon staan, waardoor het slachtoffer geen medische hulp kon krijgen. De achterbuurman overleed ter plaatse.
Zie ook: Man doodgeschoten in Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal, schutter belde zelf politie
In het vonnis heeft de rechtbank rekening gehouden met het verdriet dat P. de echtgenote en de twee dochters van het slachtoffer heeft aangedaan. De vrouw van het slachtoffer en een 14-jarig meisje waren getuige van de fatale schietpartij.
Bedreiging op basisschoolP., die uit Kosovo komt, bedreigde eerder een juf van basisschool Het Talent in Roosendaal. Volgens gedragsdeskundigen heeft de man geen psychische aandoening en is hij volledig toerekeningsvatbaar.
Zie ook: Buurtbewoners over dader schietpartij Roosendaal: 'Hij leed aan paranoia door oorlog Kosovo'
Justitie eiste twee weken geleden 18 jaar cel voor moord. Volgens de rechter kan dit niet worden bewezen, omdat de gebeurtenissen elkaar zo snel opvolgden en P. geen tijd zou hebben gehad om zich 'kalm te beraden op zijn daad'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.