Kedeng , kedeng. Met je eigen stoomtrein door het Brabantse land tuffen

EINDHOVEN - Met vrienden, collega’s of vrienden een dag door het Brabantse land tuffen? Dat kan! Bij het bedrijf Railpromo in Den Bosch kun je een ‘eigen trein’ huren en tussen het openbaar vervoer door het hele land reizen. Het treinstel wordt voortgetrokken door een historische locomotief. Goed nieuws: het treinstel is voorzien van onder meer een keuken.
Het tv-programma Booming Brabant besteedt aanstaande donderdag ook aandacht aan het werken in een platte zelfsturende organisatie: geen gedoe met je baas, zelf bepalen wat en wanneer je doet. Philip Lomans van communicatie en internetbureau Netvlies uit Breda vertelt in Booming Brabant over zijn ervaringen met zijn zelfsturende team.


Langer in je huis blijven wonen of je huis energiezuinig maken? Hoe pak je zo'n klus aan? Met het computerprogramma Woonconnect kun je zelf een plan maken om je huis aan te passen, inclusief kosten en een overzicht van de besparingen. Architect Aart Wijnen, bedenker van Woonconnect, laat zien hoe het werkt.

Chirurgrobots
Met behulp van de robots kun je veel nauwkeuriger en preciezer operaties uitvoeren. In de rubriek Made in Brabant belichten we de ontwikkeling van de chirurgrobots op de TUE/e.

Booming Brabant volgt ook startende ondernemers. Zo ook Thom Uildriks (17) uit Waalre en Spijk Geene (17) uit Eindhoven. Het duo staat aan de basis van het concept Boxrs4ALL. Voor iedere boxershort die je straks bij Boxrs4ALL koopt, gaat er ook een exemplaar naar Tanzania. In Booming Brabant leggen ze uit waarom.

Lees alles over de Brabantse economie en 'Booming Brabant' op omroepbrabant.nl/boomingbrabant. 'Booming Brabant' is ook te bekijken via Uitzending Gemist. Ook op het YouTube-kanaal van Omroep Brabant is het wekelijkse businessprogramma te zien.