Willem II maakt schoon schip en neemt afscheid van acht spelers

TILBURG - Willem II verlengt de contracten van liefst acht spelers niet. Frank van der Struijk, Robert Braber, Nick van der Velden, Nicky Kuiper, Terell Ondaan, Lesly de Sa, Adam Nemec en Rochdi Achenteh kunnen uitkijken naar een andere werkgever, zo meldt de Tilburgse club woensdag.


Het vertrek van Braber, Kuiper, De Sa en Nemec is niet heel verrassend. Dit viertal kwam lang niet altijd in actie voor Willem II. Van der Velden, Van der Struijk, Ondaan en Achenteh konden afgelopen seizoen wel op de nodige speeltijd rekenen. Dat de Tilburgers de contracten van deze spelers niet wil verlengen, is dus wel opvallend.

De huurlingen Andy Kawaya, Guus Hupperts en Lucas Andersen keren vooralsnog terug naar de clubs waarvan Willem II ze huurde. Met Robbie Haemhouts, David Meul en Anouar Kali gaat de Tilburgse club in gesprek over een mogelijk nieuwe verbintenis.

Wie blijven er voorlopig wel?
De spelers die bij Willem II een doorlopend contract hebben zijn Kostas Lamprou, Nigel Bertrams, Dico Koppers, Guus Joppen, Jordens Peters, Dries Wuytens, Freek Heerkens, Funso Ojo, Erik Falkenburg, Bruno Andrade, Bartholomew Ogbeche en Asumah Abubakar.

Jordy Vleugels (verhuurd aan FC Dordrecht) en Mattijs Brandershorst (verhuurd aan MVV) sluiten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aan bij Willem II.

Nieuw seizoen in eredivisie
De Tilburgse club speelt ook volgend seizoen weer in de eredivisie. In de play-offs stelde Willem II een langer verblijf op het hoogste niveau veilig.
Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie willem ii nick van der velden
Deel dit artikel: