Deelnemers Alpe d'HuZes halen elf miljoen op met bedwingen berg: 'Vandaag mag je je emoties tonen'

EINDHOVEN - Voor de elfde keer werd dit jaar Alpe d’HuZes gehouden. Ook veel Brabanders beklommen de legendarische Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Om acht uur donderdagavond eindigde de koersdag.

Startschot door vertrekkende voorzitter
Het startschot werd donderdag gegeven door Johan van der Waal, die volgend jaar het stokje als voorzitter doorgeeft.  Daarna zijn 881 (hard)lopers en 3193 fietsers voor de eerste keer de berg op gegaan. De deelnemers zamelden dit jaar bijna elf miljoen in.


ZIE OOK: Waarom deze drie mensen mee moeten doen aan Alpe d’Huzes: ‘Alles komt hier samen’


Geld ophalen voor kankerbestrijding
Alpe d’HuZes is een evenement waarbij ruim 4500 deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.  

ZIE OOK: Burgemeester Jetty Eugster (61) overwon kanker na zware operatie: ‘De dagen waren grijs’

Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

ZIE OOK: Alpe d'Huzes: de berg op om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding

Al bijna 130 miljoen euro opgehaald
De afgelopen tien jaar is er op deze manier bijna 130 miljoen euro opgehaald. Van elke deelnemer wordt verwacht dat hij zich inspant om een minimale sponsorbijdrage van 2500 euro bijeen te fietsen.  

ZIE OOK: Ook Daan (5) uit Dongen trapt mee met Alpe d’HuZes: ‘Zodat mensen niet meer doodgaan aan kanker'

Live-uitzending & Onder Ons
Donderdag kon je van acht uur 's morgens tot vijf uur 's middags een livestream van Alpe d’Huzes volgen op de website en apps van Omroep Brabant. Samen met andere regionale omroepen werd een live-uitzending gemaakt over Alpe d’HuZes.

Het Omroep Brabant-programma Onder Ons kwam donderdag (vanaf 20.55 uur op Omroep Brabant Televisie) vanuit Frankrijk. Ook woensdag werd vanuit Frankrijk uitgezonden.