Kasteel Heeze heeft nieuwe 'prins en prinses'

HEEZE - Kasteel Heeze heeft sinds woensdag twee nieuwe beheerders. Na vijf jaar nemen Erik en Petra Bouwmeester het stokje over van Paul en Fransje Thijssen. Het echtpaar Bouwmeester komt uit Friesland en is ook van plan om er vijf jaar voor te gaan.
Dinsdagnacht sliepen Erik en Petra voor het eerst in hun dienstwoning op het kasteel. "We hebben geslapen op een negentiende eeuwse matras en geloof het of niet, maar het was geweldig", aldus Erik Bouwmeester.

Mooie tijd
De komende weken worden Erik en Petra nog ingewerkt door de vertrekkende beheerders. "Het nieuwe echtpaar is een perfecte keuze. Ik weet zeker dat ze het goed zullen doen", zegt Paul Thijssen. Met weemoed, maar vooral ook voldoening kijkt het echtpaar Thijssen terug op de afgelopen vijf jaar. "Het is een prachtige periode geweest en we hebben het met veel plezier gedaan. We worden een dagje ouder en we willen daarom nog van andere dingen genieten", legt Fransje uit. Overigens blijft het echtpaar Thijssen wel in Heeze wonen.

Kasteel Heeze dateert uit de zeventiende eeuw en is al generaties lang in het bezit van de adellijke familie Van Tuyll van Serooskerken. Het onderhoud en de rondleidingen worden voor een belangrijk deel verzorgd door vrijwilligers. Volgens Paul Thijssen is de beheerderstaak dan ook 'behoorlijk aanpoten in een sprookjesachtige omgeving'.

Bescheiden
Erik en Petra staat een stevige uitdaging te wachten. "We wilden graag vrijwilligerswerk doen en toen zag ik de krantenadvertentie waarin om een beheerdersechtpaar werd gevraagd. Na goed overleg hebben we besloten om er voor te gaan'', zegt de gepensioneerde legerofficier Bouwmeester.

Ondanks hun adellijke woonomgeving blijven de Bouwmeesters met beide benen op de grond. "Mijn vrouw is voor mij altijd al een prinses", lacht Erik Bouwmeester. "En jij mijn prins op het witte paard", valt Petra hem bij.