Mailbombardement op gemeente Sint-Oedenrode om megastal in Nijnsel

NIJNSEL - De gemeente Sint-Oedenrode wordt al dagen overspoeld met e-mails van tegenstanders van een megastal in Nijnsel. Via de website van de dierenrechtenorganisatie Compasion in World Farming werden volgens de organisatie al meer dan 10.000 mailtjes verstuurd.
Volgens de gemeente zijn het er wat minder. De spamfilter heeft er zo'n 1.200 tegengehouden, zegt een woordvoerder. Het zijn allemaal dezelfde berichten, die automatisch zijn opgesteld. In de brief spreken mensen hun zorgen uit over de plannen voor een magastal voor 18.000 varkens aan de Lieshoutseweg in Nijnsel. Die zijn volgens hen niet diervriendelijk.

Spamfilter
De systemen van de gemeente zullen geen last hebben van het mailbombardement, zegt een woordvoerder van de gemeente. Alle e-mails worden gevangen in de spamfilter.

Wel heeft het grote aantal mails er voor gezorgd dat initiatiefnemer Geert Laugs is uitgenodigd voor een gesprek bij de wethouder. Daar is hij blij om, maar het is nog geen reden om te stoppen met de mails. "We willen een statement maken. Veel mensen hebben zorgen over dit soort stallen." Hij hoopt op den duur ook de gemeenteraadsleden zover te krijgen om tegen de megastal te stemmen.


Ook boeren zijn tegen
Compasion in World Farming is niet de enige organisatie die zich zorgen maakt over de megastal in Nijnsel. Ook boeren in de omgeving zijn tegen, bleek begin dit jaar.
Meer over dit onderwerp:
nijnsel megastallen sint-oedenrode