Tilburger goes America als Bob Dylan-tribute

TILBURG - Hij klinkt als Bob Dylan. En hij lijkt op Bob Dylan. Het is dan ook niet zo gek dat Jacques Mees uit Tilburg vaak optreedt als zijn idool. Dat ze dit zelfs in Amerika geweldig vinden, is natuurlijk een groot compliment. Vanaf vrijdag treedt Mees op in de Verenigde Staten. Twintig optredens in drie weken.
De woonkamer van Jacques in Tilburg staat vol gitaren. Aan de muren hangen posters van Dylan en een LP van Dylan staat op een kastje. "Mijn zoon heet ook Dylan", vertelt Jacques Mees. Het is duidelijk: Jacques houdt van Bob Dylan.

Het is nooit over gegaan
"Ik was negen jaar toen ik zijn stem hoorde voor het eerst hoorde. Ik was verknocht. Wilde een gitaar, een mondharmonica. En zingen."

Als jongetje ging Mees de nummers van Dylan oefenen. "Ik kwam ineens niet meer opdagen bij het voetballen. Ik zat in mijn kamertje gitaar te spelen. Dat vonden ze eerst niet zo leuk, maar bij schoolfeestjes zagen ze het resultaat. Tja, en toen vonden ze het wel weer leuk."

"Het gevoel dat Dylan mij gaf kwam meteen bij mij binnen, terwijl ik niet wist waar hij het over had. Het raakte mij en dat is nooit over gegaan."

Clubs en koffiehuizen
Dat blijkt wel want Mees is nu 57 en zingt de liedjes nog steeds. "Het is een feest die liedjes te mogen spelen." Jacques is nu een Bob Dylan-tributesinger. Hij treedt ook op in het buitenland.

Nu staat Amerika op het programma. "Mijn zoon woont daar nu en dat maakt het een stuk makkelijker. Ik speel in clubs en koffiehuizen. En ik ben uitgenodigd om in een afkickkliniek te spelen. Er zijn heel veel Bob Dylan-tributesingers, maar op een of andere manier vinden ze het mij goed doen."


Meer over dit onderwerp:
jacques mees bob dylan