LEGO is 'big business': 80.000 euro voor complete verzameling

3 juni 2016 om 16:06
nl
Volgens kenners staat de grootste Belgische LEGO-verzameling ooit te koop. De anonieme verzamelaar vraagt 80.000 euro voor de enorme collectie. In Nederland zijn er ook nog steeds een hoop fanatieke verzamelaars van de plastic bouwblokjes. Op Marktplaats komt de duurste verzameling die te koop wordt aangeboden uit onze provincie. De 21-jarige Ivo Nieuwesteeg uit Etten-Leur doet zijn complete collectie voor 7500 euro van de hand.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"Ik ben rond mijn achtste begonnen met LEGO. Altijd heel fanatiek. Maar nu doe ik er vrij weinig meer mee en het is zonde om het ongebruikt te laten staan", zo vindt Ivo.
LEGO-video'sDe inwoner van Etten-Leur was rond zijn achttiende zelfs zo enthousiast dat hij op LEGO-beurzen in België en Nederland stond. Hij maakte ook video's van zijn verzameling op YouTube. "Ik was er echt volop mee bezig. Ik maakte graag ministadjes. Maar je kunt ermee doen wat je wilt. Dat maakt LEGO zo leuk. Bovendien leer je er veel van, de techniek en het bouwen van dingen."
[YouTube:body:https://youtu.be/hYhhKKAzavI]
'Goede investering'Maar bovenal is het een goede investering. Volgens Nieuwesteeg is zijn collectie nu meer waard dan wat hij er voor betaald heeft. "Mijn eerste doos kocht ik voor 140 euro. Die is nu 1500 euro waard."
LEGO brengt volgens Ivo speciale collecties uit die je alleen op internet kunt kopen. De echte fanaten betalen er na een tijdje grof geld voor. "Soms koop ik nog weleens dozen die ik dan een paar jaar op zolder laat staan en uiteindelijk met winst verkoop." Niet alleen leuk speelgoed dus. LEGO is gouden handel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!