Win jij ook nooit bij Wordfeud? WordCrex is het Brabantse antwoord

BREDA - Honderdduizenden mensen spelen het iedere dag: Wordfeud: de online versie van Scrabble. Maar je moet wel geluk hebben om het spel te winnen want de letters krijg je willekeurig. Twee mannen uit Breda hebben een versie bedacht waarbij iedereen evenveel kans heeft om te winnen: WordCrex.

Regelmatig speelden Jelle Verwaijen en Dimitri Dirkzwager een potje Wordfeud tegen elkaar. Maar zij ergerden zich aan de grote dosis geluk die er bij komt kijken. Verwaijen vertelt lachend: "Ik verloor vaak van Dimitri en volgens mij lag dat vooral aan de letters. Ik wilde graag echt de strijd met hem aan gaan op taalgebied."    

Dirkzwager: "Je hebt altijd geluk met letters bij Wordfeud. Toen bedachten we: er zou een eerlijk spel moeten zijn, zonder die geluksfactor."

De beste wint
Daarom bedachten de Bredanaars hun eigen versie: WordCrex. In dit spel krijgen alle spelers dezelfde letters. Daarmee moeten ze zo veel mogelijk punten proberen te halen. Hoe moeilijker het woord, hoe meer punten je scoort. Verwaijen: "Hier wint dus de beste en niet degene met het meeste geluk."

Succes
Jelle en Dimitri werkten twee jaar aan de app. Sinds donderdag is hij te downloaden. En het is nu al een succes. "Als je bij iTunes 'woordspel' intoetst, staan we op de vijfde plaats. WordCrex wordt onder meer al gespeeld in Italië, Rusland en Engeland."

"Waar het eindigt, weten we niet", zegt Dirkzwager. "We hopen de wereld te gaan veroveren met Wordcrex."

WordCrex is voorlopig alleen te vinden in de appstore. Over een maand of twee komt er ook een versie voor Android.
Deel dit artikel: