Jumbo Supermarkten zetten als eerste voortaan rookwaren uit het zicht

VEGHEL - Jumbo rolt als eerste supermarktketen in Nederland een volledig afgedekt rookwarenschap in alle winkels uit. Hiermee wil het Veghelse bedrijf het roken onder jongeren ontmoedigen. In de Jumbo-supermarkt aan de Anemoonstraat in Den Haag werd dinsdag het eerste nieuwe rookwarenschap gepresenteerd, met deuren voor de shag, sigaretten en sigaren.
Bij de presentatie was staatssecretaris Martin van Rijn van VWS aanwezig.

Alle Jumbo's
Nog deze zomer zullen alle Jumbo-winkels in Nederland zijn voorzien van afgedekte schappen voor rookwaren. Vorig jaar deed Albert Heijn in de Eindhovense wijk Woensel een test met afgedekte rookwaren. Deze test duurde zes weken. Landelijk loopt het experiment van Albert Heijn in vier winkels.

Directeur Commercie Ed van de Weerd: “We zijn trots dat we als eerste supermarkt deze stap zetten. Met het afdekken van het rookwarenschap leveren we een concrete bijdrage aan de preventie van het roken door jongeren. Tabak is bij Jumbo nu niet meer zichtbaar, maar wel beschikbaar”.

Rookvrije generatie
Staatssecretaris Martin van Rijn: “Goed dat Jumbo tabak uit het zicht gaat verkopen om jongeren te beschermen. Ik hoop dat andere supermarkten dit ook gaan doen. Zo zetten we weer een stap om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken. Samen op weg naar een rookvrije generatie”.