Zwemmer Bram Dekker heeft nog één kans op deelname aan de Olympische Spelen

UDEN - Nog een dag of vijftig en dan gaan in Rio de Janeiro de Olympische Spelen van start. Voor die Spelen heeft de in Eindhoven woonachtige zwemmer Bram Dekker zich nog steeds niet weten te plaatsen. In een ultieme poging om toch nog een ticket te bemachtigen, is hij in overleg opgestapt bij het NTC Eindhoven en heeft vervolgens een eigen dreamteam om zich heen geformeerd. Zwemmer en dreamteam hebben één doel: Bram moet naar de Spelen.

Rob Kennis, oud-zwemcoach van Marcel Wouda, weet het heel zeker. "We gaan het gewoon halen, we gaan twee tickets ophalen voor de Olympische Spelen bij het NOC/NSF." De zwemcoach helpt Bram Dekker en de minder bekende Jannah Sonnenschein bij het realiseren van het ultieme doel: meedoen aan de Spelen.


Dreamteam
De schoolslagspecialist en meervoudig Nederlands kampioen heeft voor dat doel een eigen team om zich heen geformeerd. Een club mensen die niet aan de badrand staan van het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, maar Bram en Jannah trainen in een kleine privé-zwembad ergens in het Brabantse buitengebied. Voor Dekker een groot verschil met wat hij tot voor kort gewend was.  

Mental-coach
Het team bestaat uit twee zwemmers, een zwemcoach, een fysiotherapeut en mental coach Huub van Mackelenbergh. "Stel dat het zinloos was, dan zouden we hier niet aan beginnen. Het is heel bijzonder wat we doen en dat maakt iedereen heel fanatiek en brengt een goede sfeer met zich mee."

Go for Rio
Deelname aan de Olympische Spelen kan alleen nog via een wedstrijd, volgende maand in Schotland. Dekker en Zonneschijn moeten daar een Olympische limiet zwemmen.

Deel dit artikel: