Video

Dick Bruna school in Veldhoven is ruimtegebrek zat: 'De koffiekamer als leslokaal'

9 juni 2016 om 17:36
nl
De gangen van basisschool Dick Bruna in Veldhoven hangen bomvol met jassen en rugzakjes. De kinderen krijgen les in de koffiekamer. Niet voor de gezelligheid maar uit nood, want er is structureel ruimtegebrek. De school heeft meer dan genoeg van de problemen en daagt de gemeente Veldhoven voor de rechter.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

"De teamkamer wordt gebruikt uit nood. Wij zitten al op drie locaties en willen geen verder versnippering van onze school", zegt directeur Paul Meesen. Hij wijst erop dat het ook belangrijk is dat de school een hechte gemeenschap is van kinderen, leerkrachten en ouders.
Lokalen genoegDe Veldhovense wethouder Hans van de Looij zegt dat hij zich aan de gemeentelijke verordening voor huisvesting moet houden. Die schrijft voor dat als er binnen een straal van twee kilometer lokalen leegstaan, die gebruikt moeten worden. En die lokalen zijn er. "Om een koffiekamer als leslokaal te gebruiken, is dus de eigen keus van de school", aldus Van de Looij.
Voor basisschool Dick Bruna is het een principekwestie. De school vindt drie locaties al meer dan genoeg en wil geen verdere vesnippering: "Dat is organisatorisch heel lastig", zegt Paul Meesen. Vrijdag buigt de rechter in Den Bosch zich over het conflict.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.