Innatoss in Oss denkt ziekte van Lyme sneller te kunnen ontdekken

OSS - Het bedrijf Innatoss in Oss zegt een test te hebben ontwikkeld waarmee de ziekte van Lyme eerder kan worden opgespoord en dus eerder kan worden bestreden. Het bedrijf zoekt nu vijfhonderd mensen die mee willen doen aan een wetenschappelijk onderzoek naar de waarde van de test.

Volgens Maarten van der Zanden van Innatoss duurt het met de bekende testen acht tot tien weken voordat de ziekte van Lyme wordt vastgesteld. Innatoss denkt na vier weken al tot die vaststelling te kunnen komen.

Antibioticakuur
"De bacterie die het gevolg is van een tekenbeet kan uiteindelijk in de hersenen terechtkomen met de ziekte van Lyme als gevolg. Als wij de besmetting veel sneller kunnen vaststellen, kunnen we die met een antibioticakuur meteen aanpakken en grotere schade voorkomen", aldus Van der Zanden.

Proefpersonen kunnen zich melden bij lymestudie.nl. Ze moeten volwassen zijn, tien dagen voor hun aanmelding een tekenbeet hebben opgelopen en de teek moet minimaal zestien uur op het lichaam vastgezeten hebben.

Bij deelnemers wordt een aantal keren bloed afgenomen om te ontdekken of er sprake is van een besmetting.Meer over dit onderwerp:
bedrijven innatoss oss ziekte van lyme testen
Deel dit artikel: