Sambeekse zusjes nog niet zenuwachtig voor debuut op Pinkpop

SAMBEEK - Ze zijn er helemaal klaar voor. De zusjes Loes en Renée Wijnhoven uit Sambeek. Vrijdagmiddag om vijf uur maken ze als Clean Pete hun debuut op Pinkpop. Zenuwachtig zijn ze nog niet. “Misschien dat dat nog komt”, vertelt Loes vrijdagochtend. Samen met zus Renée is ze al vroeg op pad richting Landgraaf.
Daar wacht de zussen een drukke dag. Met interviews, soundchecks en zelfs twee optredens op het popfestival. Of er hiermee een droom uitkomt? “Ik heb er nog nooit één tel van gedroomd”, zegt Loes. “Omdat ik niet wist dat het mogelijk was voor ons. Maar nu is het wel fantastisch.”

Zenuwen zijn er dus nog niet. Waar de zussen vooral over hebben nagedacht, is welke champagne ze gaan drinken na afloop van hun optredens.

'Compromisloos'
Eerder vertelde het duo al dat ze niets speciaals doen voor het optreden. “We hebben nooit iets met een lasershow gedaan of zo, dus dat gaan we nu ook niet doen. We maken compromisloos de muziek die we mooi vinden om te maken. En het is fantastisch dat we er dit mee mogen bereiken.”

Om vijf uur is het zover. Dan staan Renée (zang en cello) en Loes (zang en gitaar) op het singer-songwriter podium van het festival.Meer over dit onderwerp:
clean pete sambeek pinkpop landgraaf festivals