Nicolas Mahut wint tennistoernooi in Rosmalen, Fransman verslaat Gilles Müller

13 juni 2016 om 13:08
nl
Nicolas Mahut heeft maandag voor de derde keer in zijn loopbaan het tennistoernooi van Rosmalen op zijn naam geschreven. De Fransman versloeg de Luxemburger Gilles Müller in twee sets: 6-4 en 6-4. De mannenfinale werd zondag gestaakt vanwege het slechte weer. Op dat moment was er net een set afgewerkt.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Die set werd door Mahut gewonnen, met 6-4. Het restant van de partij was maandagochtend via onze app en site te volgen. De wedstrijd begon om tien uur en eindigde precies een uur later.
Mahut brak Müller tijdens zijn tweede opslaggame en hield daarna relatief eenvoudig stand. Daarmee liet Müller de kans liggen om voor het eerst in zijn loopbaan een hoofdprijs te winnen.
Regen spelbrekerZondag vormde de regen nog de grote spelbreker. Niet alleen voor de herenfinale, ook de eindstrijd bij de vrouwen moest vanwege het weer onderbroken worden. "Gelukkig hebben we die finale wel uit kunnen spelen", verzucht toernooidirecteur Marcel Hunze. "De regen was heel jammer, maar we kijken terug op een hele mooie week. Het toernooi was een succes."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.