Wie is de Brabander van het Jaar 2016?

EINDHOVEN - De Brabander van het Jaar is gekozen. Op eerste kerstdag maakt Omroep Brabant bekend wie zich de Brabander van het Jaar 2016 mag noemen. Dat is iemand die altijd voor anderen klaar staat. Die alles aan de kant zet om een ander te helpen of ingrijpt als iemand in nood is. Dit zijn de genomineerden:
Farid Bicane uit Vlijmen
Farid is een echte held. Hij aarzelde geen moment toen in Oosterhout een huis in brand stond. Hij ging naar binnen en redde drie mensen.

Ties van Berkum uit Goirle
Ties was nog maar acht toen hij lymfeklierkanker kreeg. Toen hij weer gezond was deed hij mee aan de Run for Kika om geld op te halen voor kinderen die nog wel ziek zijn.

David Garib uit Bakel
David heeft de kindervoedselbank opgericht. Zo zorgt hij ervoor dat kinderen uit arme gezinnen genoeg brood en vers fruit en brood mee naar school krijgen.

Hendrik de Kok uit Tilburg
Hendrik gaf zijn baan op om vluchtelingen te gaan helpen. Hij deelde dekens en schone kleren uit, gaf mensen te eten en zorgde ervoor dat honderden bootvluchtelingen veilig aan land kwamen.  

Paddy Reijnders uit Eindhoven
Paddy heeft zelf kanker en fietste twee keer de Alpe d’HuZes op om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding. Maar dat niet alleen. Hij redde op de berg ook nog iemands leven.

Cobi Beulink uit Den Bosch
Cobi is pleegmoeder van heel jonge katjes. Ze heeft de afgelopen jaren al meer dan duizend kittens opgevangen.

Katinka Dekker uit Roosendaal
Katinka heeft de Speelgoedbank Roosendaal opgericht. Daarmee zorgt ze er voor dat kinderen uit gezinnen die moeilijk rond kunnen komen, toch leuk speelgoed hebben.

Ruud van der Meijden uit Tilburg
Ruud zet zich in voor Stichting Gijsje Eigenwijsje. Hij zamelde geld in, door maar liefst 48 uur achter elkaar te fietsen.

Melvin Erkemeij uit Esch
Melvin vindt dat ieder kind een lievelingsknuffel moet hebben. Hij maakte er driehonderd en die ging hij uitdelen in Nepal, aan kinderen die zijn getroffen door een aardbeving.

Inge Hendriks uit Den Bosch
Inge zorgt er met haar stichting Gefeliciflapstaartbox voor dat ook kinderen uit arme gezinnen een mooie verjaardag kunnen vieren.

Meer over dit onderwerp:
BRABANDER VAN HET JAAR 2016 KANDIDATEN