Geen oorzaak gevonden voor dodelijk ongeval Zaltbommel met hoogwerker, onderzoek gestaakt

DEN HAAG - Het tweevoudige, dodelijke ongeval bij het Van der Valk-hotel in Zaltbommel in aanbouw is niet veroorzaakt door een structureel veiligheidsprobleem. Dit concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De vaststelling heeft ertoe geleid dat deze raad het drama niet verder gaat onderzoeken.
Het ongeval kostte op 3 mei het leven van de 53-jarige Bart Vink en de 61-jarige Jos Relou uit Someren. Ze waren aan het werk in een hoogwerker. Een derde slachtoffer, de 24-jarige Remco van Bogget, raakte zwaargewond.

'Geen lessen te trekken'
"Er waren geen structurele achterliggende veiligheidstekorten", aldus een woordvoerder van de onderzoeksraad. Dit houdt in dat er geen lessen te trekken zijn uit dit voorval die de bouwsector in zijn geheel veiliger kunnen maken. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is ter plekke geweest.

ZIE OOK: Bak hoogwerker stort neer: Jos (61) en Bart (53) uit Someren omgekomen bij ongeluk in Zaltbommel

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog altijd onduidelijk. De woordvoerder geeft aan dat verder onderzoek onder de hoede van de arbeidsinspectie en het Openbaar Ministerie is.

'Bezig met ophangen spandoek'
De mannen waren aan het werk aan de achterkant van een pand langs de snelweg A2 dat verbouwd wordt tot Van der Valk-hotel. Volgens ooggetuigen waren ze bezig om een spandoek aan de gevel van het pand te bevestigen. Dat deden ze vanuit een verreiker, een soort hoogwerker.

De bak waar de drie mannen in stonden, stortte naar beneden.Meer over dit onderwerp:
zaltbommel someren ongevallen