Zus vermoorde Mohamed Azzouzi: 'Schok om te horen dat verdachte vrij is'

15 juni 2016 om 18:48
nl
Boos is ze, en geschrokken. Het is voor de zus van de in 2013 vermoorde Mohamed Azzouzi niet te verkroppen dat de verdachte dinsdag is vrijgelaten. "Iedereen is verdrietig en boos. Hij zou 18 jaar de cel in gaan en nu is hij ineens vrij. Hoe kan dit?"
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Na de 'kofferbakmoord' werden twee verdachten aangehouden. Zij werden ook veroordeeld, tot tien en achttien jaar cel. Maar in hoger beroep krijgt de zaak plotseling een nieuwe wending. "Maandag kregen we het bericht dat hij vrijgelaten zou worden. Een grote schok voor de familie", vertelt zus Malika Azzouzi.
Moeder zakte inHet was maandag juist een blijde dag voor de familie, de schoonzus van Malika beviel van een klein meisje. "Maar de blijdschap was van korte duur. Het gevoel was meteen verpest toen we rond 16.00 uur hoorden van de vrijlating. Mijn moeder zakte in als een kasplantje. Die heeft het niet meer. Iedereen is verdrietig."
De schok werd woensdag nog groter toen ze hoorde dat de verdachte dinsdag al is vrijgelaten. De familie ging ervanuit dat dat pas na de uitspraak van volgende week vrijdag zou gebeuren.
'Het brein'"Iedereen weet dat hij het brein is achter de moord", stelt Malika Azzouzi. "Ik kan me geen leven voorstellen terwijl hij vrij rondloopt."
Vrijdag 24 juni is de uitspraak in de kofferbakmoordzaak. Dan hoort Azzouzi welke straf de twee verdachten opgelegd krijgen. De tweede verdachte zit nog vast. Tegen hem is bij de zitting twee weken geleden tien jaar cel geëist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.