Grote brand op Woonboulevard XXL in Breda: vuur verwoest woonwinkel Sofa Nova

BREDA - Op het terrein van Woonboulevard XXL aan de Kruisvoort in Breda brak woensdag rond middernacht een grote brand uit. Het vuur woedde in woonwinkel Sofa Nova (Heerlyck Wonen, Heerlyck Slapen). Ook Bankstel XL en Lampidee zijn getroffen door de vuurzee.
De brandweer was met vijf bluswagens en drie hoogwerkers aanwezig om het vuur te bestrijden. Grote, zwarte rookpluimen waren van ver te zien, meldden ooggetuigen. Rond twee uur waren de vlammen sterk in omvang afgenomen en rond kwart voor zeven donderdagochtend werd het sein brand meester gegeven. De brand heeft een groot deel van Sofa Nova in de as gelegd.

Ramen en deuren dicht
De brand was uitslaand en werd opgeschaald naar 'zeer groot', meldde een woordvoerder van de brandweer aan Omroep Brabant. De veiligheidsregio riep omwonenden op ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen vanwege de rookontwikkeling.

De inzet van de brandweer richtte zich vervolgens op het voorkomen van het overslaan van het vuur naar naastgelegen panden. De brand ging gepaard met stankoverlast.

'Tweede keer dit jaar'
Pandeigenaar Ari Roobol was net onderweg naar huis, toen hij door een collega werd gebeld. Hij keek verbouwereerd naar de vlammen. "Dit is al de tweede keer dit jaar. Het was eerder al raak in een ander pand in Sliedrecht", verzuchtte hij.

De woonboulevard aan de Kruisvoort telt 52 woonwinkels. Donderdagochtend rond kwart voor vijf kwam er nog steeds rook uit het gebouw, zag verslaggever Erik Peeters. "De omgeving is met linten afgezet. De brandweer is met groot materieel aanwezig."
Meer over dit onderwerp:
breda woonboulevard xxl branden