Zandzakken voor inwoners gemeente Werkendam

WERKENDAM - De gemeente Werkendam gaat zandzakken uitdelen in de strijd tegen wateroverlast. Het is één van de maatregelen om problemen bij hevige regenbuien te voorkomen.
Mocht er water in de straat komen te staan dan kunnen de gevulde zandzakken voor de deur gelegd worden, zo laat de gemeente weten.

'Zelfredzaamheid'
"We realiseren ons dat dit niet altijd een oplossing biedt, maar willen de inwoners tegemoet komen in het vergroten van uw zelfredzaamheid", aldus Wethouder Matthijs van Oosten.

De zandzakken kunnen donderdagavond 30 juni gratis opgehaald worden op het milieustation in Hank en de gemeentewerf in Werkendam.

Maatregelen
Het afgelopen jaar heeft de gemeente samen met Waterschap Rivierenland gewerkt aan maatregelen om de kans op waterschade bij extreme neerslag te verminderen. Zo zijn onder meer duikers, het riool en sloten gereinigd of vergroot.

Het uiteindelijke doel is om de waterhuishouding in de gemeente Werkendam meer klimaatbestendig te maken. Van Oosten: "Er zullen echter altijd grenzen blijven aan de hoeveelheid regenwater die de riolering en het watersysteem kunnen verwerken."
Meer over dit onderwerp:
wateroverlast zandzakken werkendam