Bosch Parade: 16 drijvende Jeroen Bosch-kunstwerken trekken door Den Bosch

DEN BOSCH - Het was weer een prachtig schouwspel. Zestien kunstwerken dreven donderdagavond over de Dommel in Den Bosch, allemaal geรฏnspireerd op de werken en het leven van schilder Jeroen Bosch. Even was het onzeker of de parade wel door kon gaan vanwege het voorspelde onweer. Maar het weer viel gelukkig mee.
Onweer boven Den Bosch zou de parade van drijvende kunstwerken over de Dommel onmogelijk maken, want dat zou onveilig zijn voor de zwemmers. Rond halfzeven kon de organisatie opgelucht ademhalen: "De buien trekken hier voorbij."

Grotere afstand
Wel is de afstand tussen de drijvende kunstwerken groter dan tijdens voorgaande zes edities. Het water stroomt sneller door de vele regenval van de afgelopen tijd. De organisatie wil het publiek zo voldoende kans geven alles goed te bekijken.


De Bosch Parade was donderdagavond live te volgen via Omroep Brabant. Vanaf donderdagnacht is de hele uitzending terug te kijken via onze website.

Zaterdag en zondag nog een keer
Tijdens het schouwspel drijven zestien kunstwerken voorbij. Eén kunstwerk staat op een vaste plek in het water. Bedoeling was dat er nog een achttiende vaartuig mee zou doen, maar dat heeft teveel last van de sterke stroming.

Heb je de Bosch Parade donderdagavond gemist? Zaterdag en zondag staat de vaartocht voor kunstwerken ook gepland.  

Meer over dit onderwerp:
bosch parade evenementen den bosch