Onbegrip op drukke informatieavond over opvang 300 asielzoekers in Deurne

DEURNE - Veel inwoners van Deurne voelen zich miskend. Pas op het allerlaatste moment kregen ze te horen dat er driehonderd asielzoekers komen in het voormalige hotel Willibrordhaeghe. Donderdagavond was er een druk bezochte informatieavond.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), de politie en burgemeester Hilko Mak beantwoordden vragen van buurtbewoners.


LEES OOK: Deurne krijgt azc voor 300 asielzoekers

Omwonenden niet blij
De avond verliep rustig, maar het is duidelijk dat veel onwonenden niet blij zijn met de manier van communiceren van de gemeente. Inwoners van Deurne kregen pas iets te horen toen het besluit eigenlijk al genomen was.

"We hebben geleerd van ander plaatsen zoals Heesch en Steenbergen", verklaarde burgemeester Mak. "We wilden een besluit van en voor Deurne, zonder druk van buitenaf."

Bang voor overlast
Johan Laurensse woont 500 meter van het toekomstig AZC. "Ik ben bang voor een hoop overlast. Dat ze dingen gaan doen die niet in de haak zijn." Dat het besluit al is genomen noemt hij 'klote'. "We worden niet gehoord en we worden niet serieus genomen als burgers. Ik heb het wel gehad met deze gemeenteraad."Meer over dit onderwerp:
asielzoekers coa deurne hilko mak