Resten vaatwasmiddel oorzaak brandwonden Hells Highway Run

SCHIJNDEL - De brandwonden bij de dertig kinderen die vrijdagmorgen van een glijbaan waren gegaan op Hells Highway Run in Schijndel zijn veroorzaakt door de vloeistof die op de glijbaan was aangebracht. Dat heeft het RIVM geconcludeerd na onderzoek.

Er was groene zeep gebruikt om de glijbaan gladder te maken. In de container waar de groene zeep zat, zaten ook nog restjes vaatwasmiddel. De combinatie heeft volgens het RIVM voor de brandwonden gezorgd.

Geen Chloor
Het is nog niet duidelijk hoe het komt dat er restje vaatwasmiddel in de containers van de groene zeep zaten. Dat moet nog uitgezocht worden. Volgens de organisatie van Hells Highway heeft het RIVM geen chloorresten kunnen vinden. Sommige deelnemers hadden een chloorlucht waargenomen in de kleding van de kinderen.

Hells Highway is een parcours waar vrijdag duizend kinderen allerlei opdrachten moesten uitvoeren. Een van de opdrachten was het van een glijbaan af roetsjen. Voor veel kinderen had dit vervelende gevolgen.

Zie ook: Hulpdiensten rukken massaal uit voor kinderen met brandwonden

De kinderen meldden zich vrijdagmorgen met brandwonden bij de EHBO op de Vlagheide, het terrein waar het parcours ligt. “We hebben toen de glijbaan meteen gesloten. Net als de kruiptunnel, omdat we niet wisten waar het probleem vandaan kwam," aldus de organisatie.

Herstel
In een persbericht zegt de organisatie van Hells Highway Run dat de verwachting is dat de huid na de brandwonden volledig herstelt.
Deel dit artikel: