Justitie eist negen jaar cel voor brute moord op Rudi Schouten

BREDA - Als het aan het justitie ligt gaat Pearl S. negen jaar de gevangenis in voor het doden van Rudi Schouten uit Breda. De hoofdverdachte van de brute moord verklaarde maandag in de rechtbank in Breda dat Schouten hem met een mes aanviel. "Ik schoot omdat hij een mes pakte, ik was in paniek!", zo verklaarde S.
S. zei maandag dat hij op de dag van de moord met Rudi had afgesproken om een ruzie uit te praten. "Ik gaf hem een hand en toen sloeg hij opeens om. Hij wilde uithalen."

'Complete onzin'
Volgens S. ontweek hij de klap en zag hij ineens iemand met een bijl. Schouten zou toen een mes tevoorschijn hebben gehaald en op S. zijn afgestapt. "Toen pakte ik mijn wapen uit mijn zak en begon te schieten."

Volgens de broer van het slachtoffer is het verhaal van S. complete onzin. Rudi zou juist zijn aangevallen door S. en andere mannen. Hij schoot zijn broer met een bijl te hulp. Het is nu aan de rechter om een oordeel te vellen en die uitspraak wordt over twee weken gedaan.

Met priem gestoken
Rudi Schouten werd op vrijdag 3 april vorig jaar op klaarlichte dag neergeschoten in de Bredase Cypresstraat. Hij werd ook gestoken met een priem. Uiteindelijk overleed hij aan zijn verwondingen.

De politie pakte in oktober vier mannen uit Breda en Etten-Leur op voor betrokkenheid bij de moord.  Alle vier de mannen zijn lid van motorclub Satudarah. Onder hen hoofdverdachte Pearl S.

Schouten was zelf ook geen onbekende van de politie. Hij had diverse veroordelingen op zijn naam staan. Zo zat hij zelf een celstraf uit voor poging tot moord, omdat hij in Breda op een huis had geschoten van iemand met wie hij ruzie had.

Meer over dit onderwerp:
rudi schouten breda moorden rechtszaken