Video

Gestolen beertje dankzij kunstenaar weer terug op graf: 'We kunnen onze tranen niet bedwingen'

20 juni 2016 om 16:24
nl
Meral Arslan is ‘overladen met liefdevolle berichten’ na de emotionele oproep op Facebook om de gestolen knuffelbeer van het graf van Sirac, Ceylin en Liya terug te brengen. Grafkunstenaar Michel Kuipers uit Eindhoven heeft aangeboden om het beertje na te maken in keramiek.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De knuffelbeer zat in een glazen kistje dat op het graf van de drie kinderen stond. Moeder Meral plaatste een emotionele oproep op Facebook toen bleek dat het beertje gestolen was. Het bericht werd meer dan 23.000 keer gedeeld.
Dankbaar“We zijn dankbaar voor alle liefdevolle steun die we hebben gekregen”, laat Meral weten. “Zo zijn er veel mensen die knuffels willen geven, maar we zijn het meest geraakt door een mail van Michel Kuipers.”
Kuipers is een kunstenaar die voor Stichting Memento gedenkbeelden maakt. Hij wil het beertje namaken in keramiek. “Hij wil het beertje in kunst verwerken en zo een mooi plekje voor onze kinderen creëren. We kunnen onze tranen en emoties niet bedwingen.”
Aangrijpend verhaal“Ik kom door mijn werk vaak in aanraking met mensen die een verlies moeten verwerken. Daardoor kan ik me goed voorstellen hoe moeilijk het is als zoiets je overkomt”, vertelt Kuipers. "Dit verhaal greep me aan."
Een vervangend beertje was geen optie, mede omdat die opnieuw gestolen zou kunnen worden. Daarom dacht Kuipers meteen aan het namaken van het beertje in keramiek. “Daar heb ik ervaring mee. En zo’n beeldje kan vast worden gemaakt aan het graf, zodat het niet gestolen kan worden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.