Straatprostitutie en drugsoverlast aangepakt met cameratoezicht en preventief fouilleren

BREDA - De drugshandel en straatprostitutie aan de Slingerweg in Breda worden aangepakt met camera’s, controles en mogelijk preventief fouilleren. De gemeente Breda, de politie en de Stichting Maatschappelijke Opvang hebben hierover afspraken gemaakt. De aanpak gaat 1 juli in.
Volgens de gemeente Breda trekt de 24-uurs opvang van dak- en thuislozen aan de Slingerweg, 't IJ, de handel in harddrugs, straatprostitutie en allerlei vormen van criminaliteit aan. Dit leidt weer tot overlast voor de cliënten van de opvang en mensen die in deze omgeving wonen en werken.

Gebrek aan parkeerplaatsen
Vorige week beklaagden enkele ondernemers die met hun bedrijf aan de Slingerweg zijn gevestigd, zich al over deze problemen.

Mocht er in overleg met de officier van justitie besloten worden tot preventief fouilleren, dan gaat het om delen van de Slingerweg en de Markkade, de Gieterijstraat, de Tramsingel en de Smederijstraat.

Vinger aan de pols
De gemeente laat ook nog weten dat er een zogeheten monitorgroep komt, die in de gaten moet houden of de overlast terugkeert of zich verplaatst naar een andere buurt.