Ruim 700 artiesten naar 29ste editie van Festival Mundial in Tilburg

TILBURG - Meer dan 700 artiesten uit 36 verschillende landen komen dit weekend naar Tilburg voor de 29e editie van Festival Mundial. En daarmee zijn, op Antarctica na, alle continenten van de wereld vertegenwoordigd. Vandaag worden de laatste puntjes van het Tilburgse wereldmuziekfestival op de i gezet.
Maar ook Tilburg kreeg gisteren flink wat regen te verduren. De vraag is of het terrein van Festival Mundial daar tegen bestand is. Het is inmiddels het vierde jaar op rij dat het festival niet meer wordt gehouden in het Leijpark, maar op de industriële Spoorzone.

Ruim 20.000 bezoekers
Dit jaar zijn er op tien verschillende podia meer dan 150 optredens te zien. Met dit jaar grote namen als Typhoon, Lil´Kleine en Shantel. Er worden ruim twintigduizend bezoekers verwacht.

Het wereldse festival wil niet alleen opvallen door de artiesten, maar ook door ´groen, groener, groenst´ te zijn. Dit jaar kun je dan ook je eigen grasmat adopteren. Na het festival wordt het gras, dat speciaal in de Spoorzone gelegd is voor het festival, gratis weggegeven aan ´adoptieouders met een grasmatmaxicosi´.

Niet alleen de Spoorzone is dit weekend in de ban van Mundial. Ook de Stadscamping verwacht tientallen gasten en muziekpodium Paradox verandert in een Ethiopische jazzclub.

Tickets winnen?
De organisatie van het festival geeft twee weekendtickets weg aan de luisteraars van Omroep Brabant. Daar moet je het volgende voor doen...
[body:tweet:https://twitter.com/khouterman/status/746258252619472896]
Meer over dit onderwerp:
kriskras festival mundial tilburg