Deelnemers triatlon Oud Gastel niet bang voor megasnoek

OUD GASTEL - Nog nooit was er zoveel aandacht voor de triatlon in Oud Gastel. En helaas heeft dat niets te maken met de prestaties van de sporters of de goede organisatie van het evenement, maar alles met een gigantische vis die enkele weken geleden werd gevangen op de plek waar zaterdag werd gezwommen.
Een man uit Amsterdam ving de megasnoek en zette een foto van zijn vangst op Facebook. Het was al snel duidelijk dat de plek waar hij het visje binnenhengelde, de Commissaris Van de Hartebrug in Oud Gastel was.

Onrust
Er ontstond onrust op social media, mensen vonden het namelijk toch wel een eng idee om te zwemmen in hetzelfde water als de snoek.


Frank Hopstaken beaamt dat er over werd gesproken onder de deelnemers: “Maar we heb gelukkig geen afmeldingen gehad,” aldus de voorzitter.

Een dame die aan de eenachtste triatlon meedeed, zegt niks te hebben gezien. “Nee, die vis is natuurlijk al lang weg. Maar er werd wel over gesproken onder de deelnemers. Maar dan meer als grapje.”

Visstek
De Amsterdammer die vis heeft gevangen was helemaal niet blij met de aandacht. “We hebben hem geprobeerd te vinden”, vertelt Hopstaken. “Hij liet weten helemaal geen aandacht te willen. Hij wilde zijn goede visstek niet weggeven. Hij was bang dat er dan veel andere vissers op af zouden komen.“
Meer over dit onderwerp:
snoeken vissen triatlon oud gastel zwemmen