Agenten meegesleurd tijdens dolle rit van automobilist uit Nuenen, man pas in Helmond aangehouden

25 juni 2016 om 16:26
nl
Een automobilist uit Nuenen heeft vrijdagavond een aantal agenten meegesleurd toen hij probeerde te vluchten. De politie wilde hem na een achtervolging door Eindhoven aanhouden, maar dat lukte pas in Helmond.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Agenten slaagden erin de sleutel uit het contact van de wagen te halen en de 33-jarige verdachte in te rekenen. Daarvoor was er nog een botsing geweest tussen de auto van de man uit Nuenen en een politiewagen, die door de klap in een sloot terechtkwam.
Heel hard door StratumDe achtervolging werd ingezet toen de politie een auto met aanhanger heel hard door het Eindhovense stadsdeel Stratum had zien rijden. Ook negeerde de bestuurder een stoplicht op de kruising van de Sint Bonifatiuslaan met de Piuslaan.
De politie besloot daarop de man te volgen, via de Eisenhowerlaan in Eindhoven en de A270, de weg naar Helmond. Op de Europaweg werd de vluchter ingesloten door politiewagens en wilden agenten de automobilist arresteren. De man verzette zich echter en hij gaf nog eens gas waardoor een aantal agenten werd meegesleurd. Inmiddels zit hij in een cel om zijn zonden te overdenken.  
Advocaat betwijfelt lezing politieZijn advocaat Menno Buntsma heeft grote twijfels bij de lezing van de politie. Volgens hem kan het niet zo zijn dat zijn cliënt een aantal agenten heeft meegesleurd. Ook vraagt hij zich af hoe zijn cliënt er voor heeft gezorgd dat een politiewagen in een sloot terecht kwam na een botsing die hij veroorzaakt zou hebben. Op een filmpje is te zien dat de auto, waarin de man zit, ingeklemd staat tussen twee politiewagens. Aan de andere kant van de weg rijdt een derde politiewagen een sloot in. Het filmpje is bekend bij de redactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.