'AZC NEE' bij mogelijke opvang vluchtelingen in Nistelrode, gemeente betreurt protest

25 juni 2016 om 20:13
nl
“Jammer en afkeuringswaardig.” De gemeente Bernheze is niet te spreken over de manier waarop in Nistelrode is geprotesteerd tegen het plan om er honderden vluchtelingen onder te brengen. Diverse borden zijn beklad met ‘AZC NEE’.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Ze zullen maandag worden vervangen dan wel schoon gemaakt. Ook gaat de gemeente aangifte van beschadiging doen bij de politie.
Actie bij mobilisatiecomplexDe besmeurde verkeersborden en andere aanduidingen staan aan de Slabroekseweg in Nistelrode, vlakbij het voormalige mobilisatiecomplex waar de asielzoekers zouden moeten komen.
“Er zijn zoveel andere manieren om je mening te geven. Je kunt een e-mail sturen, een afspraak maken op het gemeentehuis of naar de informatiebijeenkomst van 5 juli komen, als je tenminste in de gemeente Bernheze woont. Maar hier zitten we niet op te wachten”, aldus een woordvoerster van de gemeente. “Zo weten we niet wie er achter zit en zien we ook geen mogelijkheid met hen in contact te komen.”
De teksten zijn met rode verf aangebracht. De teksten staan onder meer op een bord dat wijst op een doodlopende weg én een informatiebord van Staatsbosbeheer.      
Plannen Bernheze en OssDe burgemeesters van Bernheze en Oss maakten afgelopen dinsdag bekend dat er in deze gemeenten bijna zeshonderd asielzoekers zullen worden opgevangen. Ongeveer de helft zou vijf jaar lang moeten worden gehuisvest in Nistelrode.
Het is niet voor het eerst in Brabant dat plannen voor de opvang van vluchtelingen, asielzoekers en/of statushouders tot protesten hebben geleid. Dat was onder meer het geval in Steenbergen, Heesch en Oss.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.