Expert: 'Grote brand op woonboulevard in Breda is aangestoken'

29 juni 2016 om 20:05 • Aangepast 21 november 2020 om 09:15
nl
De brand op de woonboulevard in Breda is volgens experts aangestoken. In de avond van 16 juni brandden drie woonwinkels uit. Op camerabeelden is te zien hoe voor de brand twee auto's richting de winkel van Lampidee rijden, waar het vuur ontstond. Kort daarna rijden de auto's weer weg.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Volgens BN DeStem zijn er camerabeelden van een winkelier op de woonboulevard die anoniem wil blijven. Een bureau dat onderzoek heeft gedaan naar de brand heeft volgens de winkelier gezegd dat uit de beelden blijkt dat alles wijst op brandstichting.
De woonwinkels Sofa Nova, Bankstel XL en Lampidee brandden die nacht uit, de twee winkels Marquardt en Küchen raakten beschadigd. Eigenaar Ari Roobel van het pand zag eerder dit jaar ook al een winkel uitbranden, toen in Sliedrecht.

Wachten op privacy instellingen...

Het herstellen van de panden kan nog maanden duren. Eser Sarikcioglu runde de zaak Sofa Nova met zijn vrouw en een klein team. "Ik hoop dan ook dat er snel duidelijkheid komt en dat we weer iets kunnen opbouwen", zei hij de ochtend na de brand.
De politie vermoedde al dat het kon gaan om brandstichting, zei een woordvoerder in de dagen na de brand. "Anders doen we nooit zo'n groot onderzoek." De middag na de brand begon de politie met het sporenonderzoek naar de oorzaak van de brand. Een helikopter vloog rondjes over de Woningboulevard om van bovenaf een duidelijk beeld te krijgen van de schade.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.