Familiedrama Veghel: OM eist 10 jaar en tbs na moord op zusje, oma en moeder

6 juli 2016 om 16:47
nl
Het Openbaar Ministerie heeft woensdag tien jaar cel en tbs geëist tegen een 18-jarige jongen uit Veghel die in september 2015 zijn 10-jarige zusje Adilenur, moeder Neriman (50) en 67-jarige oma Hatun Soysal om het leven bracht.
Profielfoto van Langenhuijsen Ellen
Geschreven door
Langenhuijsen Ellen

Woensdag stond hij voor de rechter in Den Bosch voor het doden van zijn drie familieleden. De zaak diende, vanwege de jonge leeftijd van de verdachte, achter gesloten deuren.
ZIE OOK: Klasgenoten leggen bloemen voor huis vermoord meisje in Veghel
Tijdens het plegen van de moorden was de Veghelaar 17 jaar oud. Het OM wil dat de rechtbank de verdachte wel volgens het volwassenrecht berecht, gezien de ernst van de feiten. Omdat de jongen sterk verminderd toerekeningsvatbaar is, wil het OM ook dat de jongen behandeld wordt in een tbs-kliniek.  
FamiliedramaDe jongen werd begin september 2015 opgepakt nadat in een huis aan de Fazantendonk in Veghel de lichamen van twee volwassenen en een kind waren gevonden. Later bleek dat het ging om zijn zusje, moeder en oma.  
Twee voormalig klasgenoten van de verdachte zoon vertelden eerder tegen Omroep Brabant dat ze dit drama niet zagen aankomen: "Het was een rustige jongen, we hebben nooit iets gemerkt."
Dader 'had zichzelf verloren'De vader van het gezin, Seyfeddin Soysal, kwam een paar jaar geleden om tijdens een bezoek aan Turkije. Hij kwam om het leven door een koolmonoxidevergiftiging. Kennissen van het gezin meldden eerder dat de zoon 'zichzelf had verloren' na de dood van zijn vader.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.