Krijgt justitie haar zin en moet Koen B. langer zitten? Vandaag uitspraak Juliette Bouhof

7 juli 2016 om 11:49
nl
Het gerechtshof in Den Bosch doet donderdag uitspraak in de zaak van Juliette Bouhof. Het 17-jarige meisje uit Geldrop werd in oktober 2014 om het leven gebracht door haar ex-vriend Koen B. Haar lichaam werd gevonden op een parkeerplaats in het centrum van Eindhoven.
Profielfoto van van der Plas Alice
Geschreven door
van der Plas Alice

De rechter veroordeelde Koen B. eerder tot negen jaar cel wegens doodslag. Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep, omdat zij die straf te laag vond. Koen B. ging ook in hoger beroep omdat hij juist een lagere veroordeling wilde, wegens mishandeling met de dood tot gevolg. Juliette Bouhof kwam om het leven doordat Koen B. haar keel dichtkneep.
'Dicht bij moord'Tijdens de zitting twee weken geleden liet de advocaat-generaal geen spaan heel van het vonnis van de rechtbank. Hij vond de straf van negen jaar geen recht doen aan de ernst van de zaak. Ook vond hij een aantal redeneringen van de rechtbank te kort door de bocht. En hij vond dat de rechtbank te veel rekening had gehouden met de leeftijd van de 22-jarige Koen B.
De advocaat-generaal wil wel dat Koen B. vrijgesproken wordt van moord. Hoewel de handelingen van Koen B. in zijn ogen 'heel dicht bij moord' komen. Koen B. bedreigde Juliette tientallen keren in de weken voor haar dood. Ook brak hij in in haar ouderlijk huis. De advocaat-generaal vond echter dat er niet genoeg bewijs was voor voorbedachten rade. Hij heeft twaalf jaar cel geëist wegens doodslag.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.