Nog geen extra geld voor oplossen van files bij knooppunt Hooipolder

RAAMSDONKSVEER - De Tweede Kamer wil nog geen extra geld beschikbaar stellen voor het oplossen van het fileprobleem op verkeersknooppunt Hooipolder op de A59 bij Raamsdonksveer. Een motie van de ChristenUnie voor een rijksbijdrage aan een plan van de provincie voor Hooipolder is donderdagnacht verworpen.

In april presenteerde de provincie Brabant met enkele gemeenten het plan voor de aanpak van de files op knooppunt Hooipolder. Dat plan kost tien miljoen euro en moet ook het sluipverkeer in de dorpen rondom Hooipolder tegengaan. De provincie hoopte dat minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wil meebetalen.

ZIE OOK: Nooit meer in file bij knooppunt Hooipolder? Provincie en gemeentes bedenken oplossingen

Motie
De ChristenUnie kwam donderdag in de Tweede Kamer met een motie waarin de bewindsvrouw werd gevraagd over de brug te komen met het geld voor Hooipolder. Die motie werd donderdagnacht, tijdens de laatste vergadering van de Kamer voor de zomervakantie, verworpen. De minister had kort daarvoor al aangegeven dat ze geen geld beschikbaar wil stellen voor het provinciale plan voor Hooipolder.

De Kamer stemde wel voor een motie van regeringspartijen VVD en PvdA waarin Hooipolder genoemd wordt als een verkeersknooppunt dat in de toekomst mogelijk extra geld krijgt. In het najaar zal daar meer duidelijkheid over komen. Hooipolder is nog het enige verkeersknooppunt van snelwegen in Nederland met stoplichten.
Meer over dit onderwerp:
knooppunt hooipolder a27 raamsdonksveer files
Deel dit artikel: