Zoektocht naar dader van schietpartij Berghem, vrouw (28) uit Oss ernstig gewond

BERGHEM - Bij een schietpartij in Berghem is zaterdagnacht rond één uur een 28-jarige vrouw uit Oss ernstig gewond geraakt. De dader is nog voortvluchtig.
De man is er na zijn daad te voet vandoor gegaan, maar kan volgens de politie later in een auto zijn gestapt. De politie sprak met meerdere getuigen, maar heeft nog geen signalement van de dader bekendgemaakt.  

De schietpartij was op een parkeerplaats aan de achterkant van zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat. Volgens de politie is de vrouw beschoten toen zij in een auto wilde stappen.

Zwaargewond
De vrouw was niet aanspreekbaar. In een weiland achter het zalencentrum is een traumahelikopter geland. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar is ze in de loop van de zondagochtend geopereerd.


Wie de dader is en wat het motief voor de schietpartij was, is niet bekend. De politie zocht met man en macht naar de schutter en zette daarbij een politiehelikopter en speurhonden in. Ongeveer 25 rechercheurs onderzoeken de schietpartij.

Gast
In het zalencentrum waren op het moment van de schietpartij drie feesten aan de gang. De vrouw was te gast op een van de feesten. De eigenaar van het zalencomplex heeft tijdens de avond niet gemerkt dat er iets zou spelen. "De sfeer was bij de feesten was goed. Ik heb niets gemerkt. Het is niet leuk om zo'n incident mee te maken."  

In een van de zalen werd het einde van de vastentijd gevierd. "Ik moest wachten totdat ik mijn auto mocht ophalen", vertelt een van de gasten. "Bij ons feest waren ongeveer 150 gasten. Ik heb niets gezien of gehoord van de schietpartij. Ik ben wel geschrokken."

De parkeerplaats is afgezet voor politieonderzoek, enkele tientallen bezoekers van het zalencentrum konden daarom niet bij hun auto. "Veel mensen hebben ander vervoer geregeld of hebben de nacht in een hotel doorgebracht", aldus een politiewoordvoerder.