'Binnen was het gewoon gezellig', zaaleigenaar tast nog in het duister over schietpartij Berghem

BERGHEM - Het sporenonderzoek is inmiddels afgelopen, maar over de toedracht van de schietpartij in Berghem zaterdagnacht is nog niets bekend. Het vuur werd geopend vlak naast een druk zalencentrum, de eigenaar heeft echter geen idee wat er zich heeft afgespeeld op zijn parkeerplaats.
Zalencentrum De Merx in Berghem telt vier zalen en een café, zaterdagnacht werden er drie kleine feestjes gehouden. Uitbater Perry van Gaal had er zijn handen vol aan. "Ik was binnen druk bezig, tot er op een gegeven moment politieauto's aan kwamen rijden met sirenes en zwaailichten", blikt hij terug,

Weinig informatie
Een vrouw die te gast was op een van de feestjes werd op de parkeerplaats neergeschoten. Allemaal buiten het zicht en de weet van Van Gaal om. "Was het vechten? Stond de muziek te hard? Dat bleek het allemaal niet te zijn." Van Gaal controleerde meteen al zijn zalen en stuitte buiten plots op een politielint. "De agenten wilden alleen zeggen dat er een incident' was, verder kwamen er geen mededelingen."

LEES OOK: Zwaargewonde vrouw geopereerd, onderzoek duurt hele dag

"Toen kwam de geruchtenstroom natuurlijk al snel op gang", zegt Van Gaal. "Schijnbaar heeft die vrouw ruzie gehad, en dat is uit de hand gelopen denk ik."

Van Gaal weet zeker dat er in zijn zalencomplex geen problemen waren: "Ik heb het personeel nog gevraagd of er binnen misschien al wrijvingen waren geweest, maar dat bleek niet het geval. Het is voor mij volkomen onduidelijk wat de oorzaak zou kunnen zijn."

Auto's ophalen
Op de afgesloten parkeerplaats stonden zo'n veertig auto's van andere feestgangers. Die konden urenlang niet naar huis. "Sommige mensen hebben zelfs tot halfnegen 's ochtends op het terras gezeten. De politie en de gemeente hebben ze uiteindelijk een maaltijd aangeboden in het gemeenschapshuis."

LEES OOK: Zoektocht naar dader van schietpartij Berghem

De andere gasten van het zalencomplex hebben volgens Van Gaal weinig tot niets meegekregen van de schietpartij. Iedereen kan inmiddels de auto ophalen van de parkeerplaats want die is vrijgegeven. De politie heeft een team van 25 rechercheurs op de zaak gezet om te achterhalen waarom de vrouw werd beschoten.