Persoonsverwisseling schietpartij Berghem? Politie onderzoekt geruchten

BERGHEM/OSS - De recherche onderzoekt of de vrouw die zaterdagnacht in Berghem werd neergeschoten, mogelijk werd aangezien voor iemand anders. Een politiewoordvoerder heeft aan Omroep Brabant laten weten dat wordt gekeken of sprake is van een eventuele persoonsverwisseling.
De schutter had het eigenlijk gemunt op de ex-vrouw van een bekende drugscrimineel, beweren meerdere bronnen. Die was net als het slachtoffer aanwezig op een van de drie feesten in zalencentrum De Merx.

ZIE OOK: 'Binnen was het gewoon gezellig', zaaleigenaar tast nog in het duister over schietpartij Berghem

Tientallen rechercheurs
Het onderzoek naar de schietpartij in Berghem, waarbij zondagochtend een 28-jarige vrouw uit Oss levensbedreigend gewond raakte, is nog altijd in volle gang. Het sporenonderzoek op de plek van de liquidatiepoging werd zondag aan het eind van de middag afgerond. De politie heeft zo'n 25 rechercheurs op de zaak gezet.

Meteen na de schietpartij begonnen forensisch rechercheurs met een uitgebreid sporenonderzoek op het parkeerterrein, waar het slachtoffer rond één uur ’s nachts door het hoofd werd geschoten. Inmiddels zijn mogelijk belangrijke bewijzen veiliggesteld.

ZIE OOK: Zoektocht naar dader van schietpartij Berghem, vrouw (28) uit Oss ernstig gewond

Mogelijke ruzies
In het onderzoek houdt de politie rekening met verschillende scenario’s. Er wordt gesproken met mensen uit de omgeving van het slachtoffer. Hierbij wordt onder meer gekeken naar mogelijke ruzies die een rol kunnen hebben gespeeld.

Na een getuigenoproep zijn enkele reacties binnengekomen. In de zoektocht naar mogelijke getuigen benadert de politie ook gasten van het zalencentrum, waar tijdens de schietpartij zeker honderden bezoekers binnen waren.

Weinig getuigen
Over de schutter is nog niet veel bekend. Dit komt omdat weinig mensen getuige waren van de schietpartij. Na het beschieten van de vrouw ging de dader er te voet vandoor.

De politie sluit niet uit dat de schutter in de omgeving gebruik heeft gemaakt van een auto of een ander vervoermiddel.

Buiten levensgevaar
Het slachtoffer ligt nog altijd in het Radboudumc in Nijmegen. De vrouw verkeert buiten levensgevaar, maar haar toestand is ernstig. De politie gaat met haar in gesprek zodra haar gezondheid dat toelaat.