Universiteit van Tilburg dag zonder stroom, problemen verholpen

TILBURG - De Universiteit van Tilburg (UvT) heeft een dag met een stroomstoring gekampt. De problemen ontstonden maandagmiddag rond vier uur na een korte stroomuitval. Een noodaggregaat trad hierna in werking, maar begaf het dinsdagmorgen na een storing in de hardware. Op het eind van de middag was het euvel verholpen. Ook een aantal bedrijven dat gebruik maakt van de servers van de UvT ondervond last van de storing.
Door de storing werkten alle computers en telefoons niet meer. Hiervan moet woensdagmorgen niets meer te merken zijn, aldus een woordvoerster van de UvT.

Werken aan herstel
Met man en macht is gewerkt om de netwerkverbindingen te herstellen. De bewoners van de huizen in de directe omgeving van het universiteitscomplex merkten er niets van. De woordvoerster van de universiteit weet niet niet hoeveel bedrijven er gedupeerd zijn en in welke mate. Op de Facebookpagina van de UvT wordt alle benadeelden verontschuldigingen aangeboden. De schade voor de universiteit is nog niet in beeld te brengen.      

   
De universiteit schreef dinsdagmorgen op Facebook dat studenten beter niet naar de campus kunnen komen. Vanwege het einde van de tentamenperiode zouden studenten geen overlast van de storing ondervinden, aldus een mededeling van de universiteit.