Andrés Guardado baalt van missen Olympische Spelen, legt zich neer bij beslissing PSV

VERBIER - Zo op het oog vrolijk als altijd keerde Andrés Guardado dinsdag terug bij PSV. De Mexicaan was liever nog even weggebleven om met Mexico ook uit te komen tijdens de Olympische Spelen, maar daar stak PSV een stokje voor.
En dus was Guardado te zien op het trainingsveld in Zwitserland, waar PSV op trainingskamp is. "Ik probeer altijd vrolijk te zijn en het schept altijd verwachtingen om weer terug te keren voor een nieuw seizoen. Je teamgenoten opnieuw te zien en weer te beginnen met trainen. Voetbal is ook plezier maken en zo kijk ik er tegenaan."

Geen toestemming
Maar Guardado maakt wel duidelijk dat hij liever een paar weken later naar PSV was gekomen.  "Ik had veel zin om naar de Olympische spelen te gaan, maar PSV gaf me geen toestemming. Uiteindelijk moet ik daar wel naar luisteren, maar het is vervelend voor mij om niet naar de Spelen te gaan. Hoewel ik ook wel weer blij ben om hier te zijn."

Guardado zal zich dus niet gaan richten op Olympisch eremetaal, maar op nieuwe successen met PSV. "Ik hoop dat we opnieuw kampioen kunnen worden en dat we weer een top jaar zullen hebben. We spelen weer Champions League en willen daar ook iets moois bereiken. Als je aan een nieuw seizoen begint wil je telkens verbeteren en het beste bereiken."
Meer over dit onderwerp:
andres guardado voetbal psv olympische spelen