Afhaalmaalmaaltijd bij kinderopvang: kinderen en warm eten mee naar huis

DINTELOORD - Andijviestamppot, lenteschotel, macaroni of zelfs een heuse kapsalon; ouders van kinderen op Zo Kinderopvang in Dinteloord kunnen vanaf 5 september bij het ophalen van hun kroost meteen een maaltijd mee naar huis nemen. De kinderopvang begint daarvoor een pilot.

“We hebben dit plan al heel lang, voornamelijk met de gedachte om ouders te ontzorgen”, aldus voorlichtster Jeanette Baljet. “Er was ook concrete vraag naar. Dat merkten we elke keer bij onze klanttevredenheidsonderzoeken. Een voedzame warme maaltijd schiet er namelijk nog wel eens bij in.”

Na een brainstormsessie met Keurslagerij Littooij uit Dinteloord was de knoop gauw doorgehakt.

Dinteloord vooruitstrevend
Zo Kinderopvang heeft centra in tal van plaatsen, onder meer in Bergen op Zoom, Kruisland, Halsteren en Steenbergen. Dat Dinteloord het epicentrum van de proef is, is echter geen toeval. “Daar zit een zeer vooruitstrevende unitmanager die een groot voorstander is van biologisch en gezond eten. Op die locatie wordt er door leidsters en kinderen al samen gekookt”, aldus Baljet.

Op de site van Zo Kinderopvang staat een lijst met tien keuzemenu’s. Ouders betalen vijf euro per maaltijd, de kinderen twee euro.
Meer over dit onderwerp:
zo kinderopvang dinteloord maaltijdservice
Deel dit artikel: