Alle Jeroenen zijn uitgenodigd voor Jeroenendag in Den Bosch

DEN BOSCH - De beroemdste Bosschenaar aller tijden was schilder Jheronimus Bosch. Maar voor vrienden was hij gewoon Jeroen. En omdat het dit jaar 500 jaar geleden is dat schilder Jeroen stierf en Den Bosch overloopt van de activiteiten om dat te gedenken, komt er een speciale Jeroenendag.
Op 18 september is het Bourgondisch Den Bosch, een culinair feestje waar de lokale horeca zich presenteert. Burgemeester Rombouts nodigt jonge en oudere Jeroenen uit het hele land uit om die dag naar Den Bosch te komen. Ze zullen zich tegoed doen aan de geneugten waarmee Jheronimus in zijn bizarre werk weleens de weg naar de hel plaveide.

Cultuur en op de foto met een standbeeld
Omdat het Bourgondisch Den Bosch is, beginnen ze 's middags natuurlijk met een hapje en een drankje. Daarna is er tijd voor cultuur. In het Jheronimus Art Centre maken de Jeroenen kennis met het werk van hun wereldberoemde naamgenoot. Dan op de foto met het standbeeld van de schilder.

Daarna is het weer tijd voor de tuin der lusten. Speciaal voor de gelegenheid is het historische straatje de Uilenburg die dag omgetoverd tot Jeroenenburg. Daar kunnen de Jeroenen zich laven aan bier, want het initiatief voor de Jeroenendag is aan de bar ontstaan.