Video

Ligstoelen, bikini's, tentharingen en koelboxen; de vakantiemodus in Brabant is AAN!

21 juli 2016 om 19:44 • Aangepast 21 november 2020 om 08:47
nl
"We hebben nieuwe koffers nodig." Een vader doorkruist met zijn zoon en dochter doelbewust een grote kampeerwinkel in Brabant. En ze zijn niet de enigen. Nu de zomervakantie pal voor de deur staat, kunnen de onvermijdelijke last minute-vakantieboodschappen niet uitblijven. "Ik moet nog een nieuwe korte broek, ik heb alleen deze die ik nu aan heb." Eentje erbij gaat de heer in kwestie wel nodig hebben deze vakantie. "We gaan met het gezin in Amerika natuurgebieden bezoeken."
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

De kassameisjes vervelen zich donderdagmiddag niet bij kampeerwinkel De Wit in Schijndel. Bikini's, slippers, koelboxen en tentharingen; het komt allemaal voorbij. In de rij vertelt een dame: "Met onze twee dochtertjes gaan we lekker naar Frankrijk. En ze groeien zo hard, dat niet alle zomerkleertjes nog passen. Dus tijd om even te winkelen."
Haar eigen kleren passen nog wel, maar toch gaat er een nieuwe bikini mee in de shopper. "Je moet jezelf vooral niet vergeten, toch?" Snel vertrekt de dame om haar oudste dochter van school te halen. Voor de allerlaatste keer dit schooljaar. "De meiden hebben er zin in, lekker zwemmen. Zelf heb ik nog wel wat inpak-stress. Maar als ik thuis kom, kan ik weer wat dingen van mijn lijstje afvinken."
'Mijn vrouw vangt alle muggen'Verderop in de winkel wordt nog driftig gezocht naar de nieuwe korte broek. Ondertussen gaan er twee compacte draagbare ligstoelen over de toonbank. Weer ergens anders is een man er even bij gaan zitten, tussen een tent en een zak haringen op de winkelkar. Achter hem staat een schap met anti-muggenkaarsjes. "Maar die hoef ik niet te hebben, mijn vrouw vangt alle muggen."

Wachten op privacy instellingen...

Bij de kassa's vraagt een man aan zijn vrouw: "Moet je mijn pinpas hebben?" Dat aanbod wordt dankbaar aanvaard. Prettige vakantie!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.