Wethouder Vught wil dat Pokémon langs de N65 verdwijnt

VUGHT - Met je telefoon een Pokémon vangen terwijl je op de N65 rijdt. Het gebeurt, zegt wethouder Fons Potters uit Vught. En daarom heeft hij Nintendo gevraagd om de Pokéstop langs de provinciale weg te verwijderen. "Gelukkig zijn er nog geen ongelukken gebeurd, maar het is een gevaarlijke situatie."
Langs de N65 bij Vught is de Pokestop 'De nonnen van Vught' blijkbaar erg in trek bij de nieuwe Pokémontrainers. Potters: "Ouders van scholen langs de weg kwamen naar me toe. Ze zagen al verschillende automobilisten die de game aan het spelen waren."

De app Pokémon GO is nu twee weken uit en is sinds deze week te downloaden in Nederland. Het spel is ondanks dat al razend populair. Het is de bedoeling dat je met de app zo veel mogelijk Pokémon vangt. De beestjes kun je overal op straat tegenkomen, zo ook bij Pokéstops.


'Binnen een week moet het weg zijn'
Eén zo'n Pokéstop ligt dus aan de N65. En dat moet snel veranderen, benadrukt Potters. "Als de stop binnen een week niet weg is, gaan we kijken welke andere maatregelen we moeten treffen. Maar er moet iets gebeuren."

LEES OOK: Pokémon GO-spelers verstoren rust op hofje: 'Dit is Pokémonterreur!'

Potters is niet de enige die aan de bel heeft getrokken bij Nintendo / Niantic. Het bedrijf heeft namelijk een site in het leven geroepen waarbij je gevaarlijke situaties kan melden.
Meer over dit onderwerp:
pokémon pokémon go nintendo vught fons potters n65