Kopschoppersfilm gaat in première bij Omroep Brabant

EINDHOVEN - De film The Pain Body, gebaseerd op het geruchtmakende kopschopdrama in Eindhoven van drie jaar geleden, wordt voor het eerst bij Omroep Brabant uitgezonden. Dat is zaterdagochtend bekend geworden. De film wordt in de herfst verwacht.
The Pain Body is het regisseursdebuut van acteur en scenarist Gerson Oratmangoen uit Nistelrode. De hoofdrol wordt vertolkt door Popoz-acteur Sergio Hasselbaink.

De film vertelt het verhaal van twee jongeren: Orlando, de zanger van een bekende rapgroep en Eddy, het slachtoffer van de agressieve kopschoppers.

ZIE OOK: Film over kopschoppers gaat vooral over rol media en games

'Een gruwelijk verhaal'
De filmmakers proberen via een crowdfundingactie geld binnen te harken. Inmiddels is er al 2270 euro opgehaald, 40 procent van het benodigde bedrag. "Omroep Brabant draagt bij aan de crowdfunding, waardoor de film in elk gemaakt kan worden," zegt Lout Donders van Omroep Brabant. "De affaire die via ons programma Bureau Brabant min of meer de wereld over ging, heeft erg veel los gemaakt.”

“Het was een gruwelijk verhaal, het waren gruwelijke beelden van een passerende jongen die zo maar in elkaar geslagen en geschopt werd. Omdat het zoveel losmaakte dragen vinden wij het belangrijk dat deze film die op eigen wijze dit verhaal over zinloos geweld vertelt, gemaakt wordt", aldus Donders.


Deel dit artikel: