Video

Michel Follet krijgt Piet Maesprijs: passie voor kermiscultuur

23 juli 2016 om 17:47
nl
De Belg Michel Follet heeft zaterdag de Piet Maesprijs ontvangen. Die trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich vrijwillig heeft ingezet voor de Tilburgse kermis.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Follet was radiopresentator bij onder meer de VRT, het Vlaamse en Nederlandse Radio2 en hij was mede-oprichter van Radio Donna. Hij werd in 2014 uitgeroepen tot de op twee na beste radiopresentator van de VRT in honderd jaar tijd.
Naast radio ligt Follets grote passie bij film en kermis. In 1987 publiceerde hij het boek Foorwaarts , waarin hij aandacht besteedt aan de kermiswereld en in 1999 Roulez Roulez - Een draaiboek van de kermis. In 2007 maakte hij voor radio en tv de documentaire 'Kermismakers', in 2009 verscheen van Follets hand een boek over veertig jaar Antwerpse Sinksenfoor en in 2011 maakte hij een kermiskalender met 366 foto's.
'Onophoudelijke stroom'De Stichting Kermis-Cultuur dankt Follet met de prijs voor 'het delen van zijn passie voor cultuur in het algemeen en kermiscultuur in het bijzonder'. "Vanwege de onophoudelijke stroom aan publicaties in boekvorm, cd's, dvd's, radioprogramma's en tv-documentaires blijft de kermis als cultuurgoed verankerd in zowel Vlaanderen als Nederland."
Vorig jaar ging de Piet Maesprijs naar Karel Loeff hem, de oud-voorzitter van Stichting Kermis-Kultuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.