Video

Geen vakantie maar zomerschool: 'Het is hier best gezellig'

25 juli 2016 om 11:42
nl
Hebben je klasgenoten eindelijk vakantie, moet je zelf meteen na het schooljaar blokken om vakken bij te spijkeren. Voor zestig middelbare scholieren in Helmond is er dit jaar geen vakantie. Ze brengen de komende weken door op een zomerschool.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Het gaat om leerlingen die eigenlijk niet over zouden gaan naar de volgende klas. Met de zomerschool wordt geprobeerd om ze nog wat lesstof bij te brengen, zodat ze alsnog door kunnen stromen naar het volgende schooljaar.
'Wiskunde is toch leuk?'De scholieren brengen het begin van de zomer door in de schoolbanken van het Carolus Barromeus College. "Ze doen het heel goed. Wiskunde is altijd leuk, ook tijdens de vakantie. Het is een jaar winnen, meer motivatie kun je niet hebben, toch?", zegt docent Sander Verbroekken.
Sommige leerlingen haalden het schooljaar net niet. "Op 0,1 punt heb ik het niet gehaald. Het was best zuur. Ik denk dat ik te weinig huiswerk heb gemaakt. Maar hier vind ik het best gezellig", zegt Willem. Hij moet de komende weken aan de slag om zijn achterstand in te halen. "Ik denk dat dat wel lukt, ik begrijp er nu al veel meer van."
VKPSIn totaal doen vier scholen uit Helmond en omgeving mee aan deze zomerschool. De lessen worden georganiseerd en gegeven door personeel van VKPS, een organisatie die studiebegeleiding verzorgt. "Ik denk dat we een half jaar aan stof behandelen in deze twee weken", vertelt Jacqueline van Kuijk. "Zo halen de leerlingen een achterstand in en beginnen ze steviger aan het nieuwe schooljaar. Uit onderzoek van de Universiteit van Groningen blijkt dat 95% alsnog over gaat na deelname aan een zomerschool."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.