Roze Maandag strenger beveiligd na recente aanslagen: 'Geen rugzakken in de bierhal’

TILBURG - De gemeente Tilburg heeft er alles aan gedaan om de veiligheid op Roze Maandag te waarborgen. Sinds de aanslag in een homobar in Orlando, op 12 juni, waar 49 mensen werden doodgeschoten, wordt de veiligheid van grote evenementen als Roze Maandag zeer serieus genomen. In de Amstel Bierhal bij het Tilburgse stadhuis zijn rugzakken streng verboden.

“Die mogen niet mee naar binnen”, zegt Jeroen Rosenberg van de organisatie. “We zijn een stukje strenger geworden door alle gebeurtenissen in de wereld. Voor de rest is de beveiliging hetzelfde als andere jaren.”De gemeente Tilburg wil niet veel kwijt over de veiligheidsmaatregelen rond een van de grootste homo-evenementen van het jaar. “Wij bereiden de veiligheid van de kermis altijd minutieus en gedetailleerd voor met alle partners. Dat zijn bijvoorbeeld brandweer en politie”, liet de gemeente eerder al weten. “Ook dit jaar doen we die voorbereiding zo gedegen. Over specifieke maatregelen rondom de veiligheid doen wij nooit uitspraken.”

Vragen via Facebook
Rona van der Heijden van de Stichting Roze Maandag merkt wel dat er meer vragen komen over veiligheid. “Via Facebook krijgen we wel vragen hierover. Mensen willen bevestiging dat het wel veilig is. We laten ze weten dat de gemeente Tilburg er alles aan doet om de veiligheid te waarborgen en dat ze gerust naar Tilburg kunnen komen. Reken er maar op dat de gemeente dit goed in de gaten houdt.”

Jeroen Wassink, eigenaar van gaycafé de Lollipop aan de Paleisring in Tilburg merkt aan zijn klanten dat de aanslag in Orlando nog steeds in de hoofden van zijn bezoekers zit. In het Brabants Dagblad geeft hij aan dat hij de beveiliging heeft verdrievoudigd.


Deel dit artikel: