Video

Is het vandaag dan eindelijk zo ver? Eerste jonge visarend kan ieder moment gaan vliegen

27 juli 2016 om 19:31 • Aangepast 21 november 2020 om 08:39
nl
Spannende dagen in de Biesbosch. De eerste jonge visarend van Nederland kan ieder moment zijn vleugels spreiden en zijn eerste vlucht gaan maken. Iedere dag maakt boswachter Thomas van der Es een wandeltochtje naar het nest om te kijken of het al zo ver is. "Dit is zo spannend, ik hoop dat ik er bij ben als het jong gaat vliegen."
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Een broedende visarend in ons land was al een primeur. Dat dit gebeurde in de Biesbosch komt volgens Van der Es door de uitbreidingen van het natuurgebied de afgelopen jaren. "Doordat het gebied nu groter is, is er meer vis en is de vogel hier uit zichzelf heen gekomen", vertelt hij. "Dat maakt mij ook een trotse boswachter." Het mooie, volgens Van der Es, is ook dat precies in de gebieden die zijn teruggegeven aan de natuur, de visarend nu zijn nest heeft.
LEES OOK: Primeur: eerste jonge visarend van Nederland geboren in Biesbosch
Hulp van de windEn het jong in dat nest staat nu dus op het punt om zijn eerste vlucht te gaan maken. Volgens Van der Es zou het woensdag zo maar eens kunnen gebeuren. "Door de wind kan hij vandaag geholpen worden", aldus de boswachter.

Wachten op privacy instellingen...

Van der Es kijkt uit naar het moment dat het jong daadwerkelijk gaat vliegen. "Ik heb echt iets met roofvogels", vertelt hij. "De visarend is echt magnifiek. Het is zo'n imposante vogel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.