Door justitie gezochte Youssef C. wil onschuld bloedbad Hooge Zwaluwe aantonen: ‘Geen lijken gezien'

BREDA - De voortvluchtige crimineel Youssef C. heeft niets te maken met de moord op Brian Dalfour en Muljaim Nadzak in Hooge Zwaluwe vorig jaar. Dat zegt althans zijn advocaat Johan Mühren tegen Omroep Brabant. Justitie vermoedt dat de Belg tijdens de bloedige moordpartij in het vakantiehuisje was en is sinds dit jaar naar hem op zoek. C. is vooralsnog niet van plan zich vrijwillig te melden. Deze week is C. nog in de omgeving van Breda gezien.
Youssef C., een bekende drugscrimineel uit Antwerpen, is verbaasd dat de autoriteiten vanwege deze zaak naar hem op zoek zijn. Hij duikt al een tijdje onder in Nederland. “Mijn cliënt is verbaasd dat er naar hem gezocht wordt. Hij zegt dat hij er niets mee te maken heeft en dat hij niet begrijpt waarom het Openbaar Ministerie naar hem op zoek is."

Door middel van een leugendetector wil C. zijn onschuld bewijzen. Zijn raadsman erkent dat dat juridisch weinig zin heeft. “Maar het zegt natuurlijk wel wat over zijn geloofwaardigheid. Hij hoopt hiermee rust af te dwingen. Ik wil het Openbaar Ministerie ook oproepen om eerst zorgvuldig onderzoek te doen alvorens over te gaan tot een arrestatie."

ZIE OOK: Galid T. liet broer voor dood achter en vluchtte met een schotwond uit vakantiehuisje Hooge Zwaluwe

'Ik heb geen lijken gezien'
Bij de schietpartij in het vakantiehuisje werden Muljaim Nadzak en No Surrender-captain Brian Dalfour doodgeschoten. C. ontkent dat hij op dat moment in het huisje was. Een dag eerder is hij er wel geweest, zegt hij tegen misdaadblog Vlinderscrime. “Maar ik heb geen schietpartij gezien. Niets, geen lijken, niemand. Ik weet dat mijn kameraden geen rippers zijn. Zij zitten onschuldig in de gevangenis.” Daarmee refereert C. naar de Belgische verdachten die op dit moment in de cel zitten.

De Belgen zeggen in deze zaak geen daders, maar slachtoffers te zijn. Brian Dalfour en Muljaim Nadzak waren volgens hen van plan om de Belgen in het huisje van een partij coke én het geld te beroven en te vermoorden. Tijdens de afspraak zouden de Belgen zijn overvallen door Nederlanders die verkleed waren als politieagent.

ZIE OOK: Huilende Roy O. verrast met nieuw verhaal over bloedbad Hooge Zwaluwe: 'Wist niets van ripdeal'

'Ik wil de waarheid'
De nepagenten zouden hen vast hebben gebonden met tiewraps en hebben bedreigd met vuurwapens. “Mijn cliënten moest vechten voor hun leven”, zei advocaat Guy Weski over verdachten Michel H. en Mohammed L. Sindsdien zouden ze in doodsangst leven en vrezen voor wraakacties.

Ook Youssef C. is de beschuldigingen beu: “Ik krijg verschillende aanklachten, voor onder meer een gestolen auto. Ik wil dat de verdenkingen weggaan en dat de waarheid naar boven komt.”