Bakkersland in beroep tegen uitspraak over ernstig zieke medewerker

RIJEN - Bakkersland gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter over een ernstig zieke medewerker die jarenlang zou zijn blootgesteld aan asbest. Dit voorjaar achtte de rechtbank bewezen dat de gezondheidsproblemen van Ruud Swanen uit Rijen het gevolg zijn van zijn werkzaamheden bij het bakkersbedrijf.
Swanen werkte ruim twintig jaar bij Bakkersland. Een groot deel van zijn werk bracht hij door in de bakkerij in Breda. Jarenlang zou hij zijn blootgesteld aan asbest, afkomstig uit de ovens van de fabriek. Swanen werd ziek en kreeg de diagnose asbestkanker.

Schadevergoeding
De zaak sleept al geruime tijd. De rechter sprak dit voorjaar een tussenvonnis uit. Daarn stond dat Swanen recht heeft op 65.000 euro immateriële schadevergoeding. Over een materiële schadevergoeding laat de rechter zich later nog uit.

Bakkersland heeft de 65.000 euro inmiddels betaald, maar daarmee erkent het bedrijf de aansprakelijkheid niet. Het bakkersbedrijf blijft erbij dat Swanen niet binnen de fabriek aan asbest is blootgesteld en mogelijk elders asbestkanker heeft opgelopen. De rechter heeft dit argument eerder verworpen.

Bakkersland is in het verleden vaker in opspraak geraakt vanwege asbestincidenten in bakkerijen.